Goede doel 2021: Make a Wish

Wederom een mooi resultaat voor een geweldig mooi doel. In maart en april zijn er heel veel paaseitjes
en chocoladerepen verkocht aan particulieren en bedrijven door de leden van Lionsclub Middelburg.

Op woensdag 28 april konden we onthullen wat de opbrengst van deze acties is. Vanwege de corona
beperkingen was de uitreiking in een klein commité. Onze president Herman Heijboer heeft samen met
Ei-team coördinator Jan Kees Oorthuijs een cheque van €10.800 overhandigt aan Els van der Have 
namens Make a Wish. Zeer blij en verrast was Els over dit enorme bedrag. Op een later moment
zal bekend worden welke allerliefste wens van een ernstig ziek kind in vervulling zal gaan.
Wordt vervolgd.

 

Goede doel 2020: Zeeuws Oncologie Team

Op vrijdag 10 juli hebben we de opbrengst van de Paasei actie 2020 bekend kunnen maken aan het 
Zeeuws Oncologie Team. De uitreiking vond plaats in de Oostkerk in Middelburg.

Helaas is vanwege Corona pandemie de beklimming van de Alpes d'Huzes in 2020 niet doorgegaan,
Maar hopelijk gaat dat wel lukken in 2021. Er is een heel mooi bedrag opgehaald met de verkopen van paaseitjes aan
bedrijven en particulieren. Onze president Jan Willem van Koeveringe heeft een cheque van €8585 kunnen overhandigen
aan het Zeeuws Oncologie Team van ADRZ.

 

 

 

Goede doel 2019: Taal Expertise Centrum (TEC) Walcheren

Op vrijdag 4 oktober 2019 hebben we de opbrengst van de Benefietsroute 2019 eindelijk bekend kunnen maken
aan ruim 30 kinderen van het Taal Expertise Centrum Walcheren. 

 

Onze president Jan Willem van Koeveringe heeft de cheque t.w.v. €3500  m.b.v de kinderen van het TEC overhandigt. Een geweldige opbrengst, mede dankzij de deelnemende bedrijven tijdens de Benefiets en natuurlijk de fietsers. Het bedrag wordt besteed aan 2 houten speelhuisjes op het schoolplein waar de kindjes, die al veel in hun korte leventje, hebben meegemaakt, kunnen spelen.
Trots en blij dat wij, Lions Middelburg, kunnen bijdragen aan dit mooie doel.

 

 

Goede doel 2019: Humanitas Kinderkamp Zeeland

Op zaterdag 15 juni 2019 tijdens de BHV training werden de vrijwilligers van Humanitas Kinderkamp Zeeland wel heel erg verrast.
Onze president Elly Brand overhandigde de cheque van €13.000 euro. Een enorm bedrag waar 80 kinderen de komende zomer een weekje zorgeloos kunnen genieten en plezier maken.
Trots en blij dat wij, Lions Middelburg, kunnen bijdragen aan dit mooie doel.

 

 

Goede doel 2018: het Zeeuws Jeugdorkest

De cheque van € 2500,00 is uitgereikt aan concertmeester Vera, onder toeziend oog van dirigent Carlo Nabbe en enkele bestuursleden van het Zeeuws Jeugdorkest.

Het Zeeuws Jeugdorkest is een opera aan het voorbereiden ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan. Dat gaat in samenwerking met allerlei andere organisaties op het gebied van theater en muziek. Onze bijdrage gaat aan dit bijzondere project besteed worden. Ze waren blij verrast met de hoogte van de cheque. De orkestleden lieten hun waardering blijken door het tikken van de strijkstokken op hun muziekstandaarden.

 

Opbrengst 2017: € 3.750 voor Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen Middelburg

 

De volkssterrenwacht gaat verhuizen naar een vleugel van het oude stadhuis in Middelburg. In de vleugel van het oude stadhuis wordt op de bovenverdieping een observatorium gerealiseerd die uitzicht geeft op de zuid – zuidwestelijke hemel. Daarnaast kunnen er kijkers opgesteld worden op het bordes aan de achterzijde van het pand. In het oude stadhuis krijgt de volkssterrenwacht ook een ruimte voor het Hans Lipperheymuseum over de uitvinding van de telescoop. De opbrengst van de Benefietsroute 2017 zal geheel ten goede komen aan de inrichting van het Hans Lipperheymuseum.

 

 

 

 

Het goede doel in 2016: Odensehuis Walcheren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 21 september reikte voorzitter Wilma Boonstra van Lions Club Middelburg een cheque van 3.000 euro uit aan het Odensehuis Zeeland. Zij gaan er onder andere een boottocht mee organiseren over de Oosterschelde voor hun 30 gasten en de vele vrijwilligers. Op deze manier wordt deze laatste groep beloond voor al het werk dat zij gratis doen. Het Odensehuis Walcheren is een initiatief van de Stichting Odensehuis Zeeland. Een Odensehuis is een ontmoetingsruimte voor mensen met geheugenproblemen of lichte vorm van dementie en hun familie en vrienden. Voor advies, ondersteuning en ondernemen van activiteiten, laagdrempelig en in een informele sfeer. Het grote voorbeeld voor het Odensehuis is te vinden in Denemarken. In de stad Odense is een aantal jaren geleden een dergelijk inloophuis opgezet.

Opbrengst voor het goede doel in 2015: € 4.001 voor het Zeeuws Radiotherapeutisch Instituut

Het Zeeuws Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) te Vlissingen is een zelfstandige instelling waar jaarlijks zo’n 1500 bestralingsbehandelingen plaatsvinden tegen kanker. De Stichting Vrienden van het ZRTI heeft als doel om de belasting voor de patiënt in de bestralingsperiode zo veel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door middel van een zorgarrangement. Dat biedt patiënten, die minimaal vier weken bestraald moeten worden en minstens 30 km van het ZRTI af wonen, tijdens hun behandeling een midweek kosteloos verblijf in een vakantie accommodatie aan de Zeeuwse kust. De Stichting Vrienden van het ZRTI wil zo lang mogelijk patiënten die veel moeten reizen tijdens hun behandelingsperiode het zorgarrangement kunnen aanbieden. Ook wil zij de gebouwen en wachtruimten van het ZRTI voorzien van een rustgevende uitstraling, zodanig dat zij bijdragen aan het genezingsproces en patiënten zich er prettig voelen.

Opbrengst voor het goede doel in 2014: € 1.500 voor Zonnebloem Middelburg

De 70 vijwilligers van Zonnebloem Middelburg zetten zich in voor mensen op Walcheren, die door ziekte of handicap lichamelijke beperkingen hebben. Zij bezoeken zieke en gehandicapte mensen aan huis. Zonnebloem Middelburg zoekt financiële ondersteuning om deze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Speciaal daarvoor organiseert Lions Club Middelburg de Benefietsroute. Wij werken zoveel mogelijk met ‘gesloten beurs’, waardoor bijna de gehele opbrengst naar Zonnebloem Middelburg vloeit.