Goede doel 2018: het Zeeuws Jeugdorkest

De cheque van € 2500,00 is uitgereikt aan concertmeester Vera, onder toeziend oog van dirigent Carlo Nabbe en enkele bestuursleden van het Zeeuws Jeugdorkest.

Het Zeeuws Jeugdorkest is een opera aan het voorbereiden ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan. Dat gaat in samenwerking met allerlei andere organisaties op het gebied van theater en muziek. Onze bijdrage gaat aan dit bijzondere project besteed worden. Ze waren blij verrast met de hoogte van de cheque. De orkestleden lieten hun waardering blijken door het tikken van de strijkstokken op hun muziekstandaarden.

Opbrengst 2017: € 3.750 voor Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen Middelburg

De volkssterrenwacht gaat verhuizen naar een vleugel van het oude stadhuis in Middelburg. In de vleugel van het oude stadhuis wordt op de bovenverdieping een observatorium gerealiseerd die uitzicht geeft op de zuid – zuidwestelijke hemel. Daarnaast kunnen er kijkers opgesteld worden op het bordes aan de achterzijde van het pand. In het oude stadhuis krijgt de volkssterrenwacht ook een ruimte voor het Hans Lipperheymuseum over de uitvinding van de telescoop. De opbrengst van de Benefietsroute 2017 zal geheel ten goede komen aan de inrichting van het Hans Lipperheymuseum.

Het goede doel in 2016: Odensehuis Walcheren

Op 21 september reikte voorzitter Wilma Boonstra van Lions Club Middelburg een cheque van 3.000 euro uit aan het Odensehuis Zeeland. Zij gaan er onder andere een boottocht mee organiseren over de Oosterschelde voor hun 30 gasten en de vele vrijwilligers. Op deze manier wordt deze laatste groep beloond voor al het werk dat zij gratis doen. Het Odensehuis Walcheren is een initiatief van de Stichting Odensehuis Zeeland. Een Odensehuis is een ontmoetingsruimte voor mensen met geheugenproblemen of lichte vorm van dementie en hun familie en vrienden. Voor advies, ondersteuning en ondernemen van activiteiten, laagdrempelig en in een informele sfeer. Het grote voorbeeld voor het Odensehuis is te vinden in Denemarken. In de stad Odense is een aantal jaren geleden een dergelijk inloophuis opgezet.

Opbrengst voor het goede doel in 2015: € 4.001 voor het Zeeuws Radiotherapeutisch Instituut

Het Zeeuws Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) te Vlissingen is een zelfstandige instelling waar jaarlijks zo’n 1500 bestralingsbehandelingen plaatsvinden tegen kanker. De Stichting Vrienden van het ZRTI heeft als doel om de belasting voor de patiënt in de bestralingsperiode zo veel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door middel van een zorgarrangement. Dat biedt patiënten, die minimaal vier weken bestraald moeten worden en minstens 30 km van het ZRTI af wonen, tijdens hun behandeling een midweek kosteloos verblijf in een vakantie accommodatie aan de Zeeuwse kust. De Stichting Vrienden van het ZRTI wil zo lang mogelijk patiënten die veel moeten reizen tijdens hun behandelingsperiode het zorgarrangement kunnen aanbieden. Ook wil zij de gebouwen en wachtruimten van het ZRTI voorzien van een rustgevende uitstraling, zodanig dat zij bijdragen aan het genezingsproces en patiënten zich er prettig voelen.

Opbrengst voor het goede doel in 2014: € 1.500 voor Zonnebloem Middelburg

De 70 vijwilligers van Zonnebloem Middelburg zetten zich in voor mensen op Walcheren, die door ziekte of handicap lichamelijke beperkingen hebben. Zij bezoeken zieke en gehandicapte mensen aan huis. Zonnebloem Middelburg zoekt financiële ondersteuning om deze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Speciaal daarvoor organiseert Lions Club Middelburg de Benefietsroute. Wij werken zoveel mogelijk met ‘gesloten beurs’, waardoor bijna de gehele opbrengst naar Zonnebloem Middelburg vloeit.